Jump to content
Sign in to follow this  
fl1ckq

Regulament & informatii leaderi

Recommended Posts

Regulament & informatii leaderi

DiamondPlay Community

 

Acest topic ar trebui să cuprindă un minim de informații pentru a ajuta liderii la conducerea facțiunii.
Pentru început trebuie să știți că greșelile subliderului vor duce la sancționarea liderului.
Sunteți obligați să vă înștiințați subliderul cu privire la schimbările de regulament întrucât se aplică și pentru el.

Reguli cu privire la recrutarea în facțiune:
- În momentul în care există 2 locuri libere în facțiune, respectiv 3 în cazul mafiilor, liderul/subliderul are obligația de a recruta într-un interval de 72h pentru a ocupa locurile libere complet.
- Aplicațiile acceptate trebuie să fie realizate conform modelului și nu în bătaie de joc, aplicațiile ce nu sunt serioase și sunt făcute în batjocură dar sunt acceptate, vor duce la sancțiuni. 

- Minimul de întrebări pe care trebuie să-l aibe liderul în testul de intrare în facțiune este de 10 întrebări și maximum 30.
- Liderii sunt obligați să susțină testul de intrare în facțiune cu un jucător acceptat înainte de a-l invita în facțiune.
- Liderii nu au voie să accepte pentru susținerea testelor mai mulți jucător decât locurile libere din facțiunea respectivă.
- Liderul are obligația de a respinge jucătorul acceptat pentru teste dacă acesta nu s-a prezentat la susținerea acestora timp de 48h.

- Liderul are obligatia de a oferi un raspuns unei aplicații în maxim 5 zile de la crearea acesteia.
- Liderul are obligația ca, după acceptarea unei aplicații din greșeală, să o respingă în maximum 30 minute. Această greșeală în mod abuziv sau repetat va duce la sancțiuni.

- In cazul unui jucator ce a promovat testul de intrare in factiune, liderul are obligatia de a-l invita in factiune in urmatoarele 72h de la data cand jucatorul a promovat testul (cand testerul/responsabilul cu teste posteaza testul pe forum). In cazul in care membrul nu se prezinta pe joc pentru invitatie in acest interval, va fi respins de catre lider. // Testerii au obligatia de a posta testele pe forum imediat dupa ce acestea au fost acordate. (maxim 6h)
- Liderul are obligația de a păstra dovezile aferente testului de intrare în facțiune timp de 72h.
- Liderilor le este interzis să accepte în facțiuni jucători care au în Faction History 'Abuz de funcție' la tipul de facțiune la care aplică timp de 60 zile de la data demiterii cu acest motiv.
ex: dacă un player are abuz de funcție in LSPD și aplică la NG, liderul nu are voie să-l accepte până nu trec 60 de zile de la uninvite
- În cazul mafiilor, liderilor le este interzis să accepte în facțiuni jucători care au în Faction History 'Banned/Banat' la o mafie timp de 30 zile de la data demiterii cu acest motiv.
- Daca un jucator iese pe orice motiv din factiune, liderul nu il va putea accepta pentru teste pana nu trec 7 zile de la parasirea acestuia
Regula nu se aplică în cazul în care liderul i-a dat wipe în primele 24h de la primirea funcției.

- Liderilor le este interzis să accepte în facțiuni jucători ce au în Faction History un motiv precum 'cerere bani pentru intrare in factiune' timp de 120 zile de la data demiterii cu acest motiv.

-Liderii de mafie nu au voie sa invite jucatori in factiune intre orele 20:00 - 22:00 (in zilele de war). De asemenea, liderii de mafie nu au voie sa demita membrii intre orele 20:00 - 22:00 (in zilele de war).

 

Reguli cu privire la reclamații:
- Liderul are libertatea de a-și alege sancțiunea cea mai potrivită în cazul în care situația nu se regăsește în regulamentul general al facțiunii.
- Nu se acceptă dovezi prin pm-uri, orice încălcare de regulament se poate reclamă la facțiune inclusiv de membrii factiunii respective.
- Liderii au obligația de a răspunde în 72h la o reclamație creată impotriva unui membru al său.
- Subliderii nu au voie să-și închidă singuri reclamațiile.
- Membrii ce însultă în reclamațiile din cadrul facțiunii pot fi sancționați în joc cu av/fw în funcție de gravitate doar în urma unei reclamații create împotriva respectivului.
ex: dacă un membru înjură intr-un post nu va fi sancționat până când cineva nu-i va face reclamație pe acest motiv în maxim 24h.
- Cei care fac parte dintr-o factiune si primesc sau ofera bani / bunuri pentru a evita o reclamatie facuta impotriva lor in panel o sa fie sanctionati cu warn.
Această situație va fi rezolvată, în urma unei reclamații, de către un admin. Membrul nu va fi sancționat în cadrul facțiunii.

Reguli cu privire la demitere:
- Se demite un membru din facțiune cu 40 faction punish daca are mai puțin de 14 zile în facțiune sau dacă a încălcat regulamentul serverului în mod intenționat sau abuziv.
- Dacă un membru este banat de mai mult de 3 zile, liderul are obligația de a-l demite pe motiv 'Banned' sau 'Banat'. Alte motive nu sunt acceptate și vor duce la sacțiuni (ex: 'demisie/banat'), exceptând situația de mai jos când membrul este banat și nu are raportul complet.
- Dacă un membru este banat și își pune demisia va fi demis pe motiv 'Banned' sau 'Banat'.
- Dacă un membru banat a acumulat 14 zile în momentul în care trebuie demis, va fi demis fără FP. (ex: X are 12 zile în facțiune și ia ban pentru injurii staff, peste 3 zile va fi demis FĂRĂ FP, căci are 15 zile în momentul demiterii).
- Promovarea unui membru la funcția de sublider cu scopul de a-l demite cu rank mai mare în FH este strict interzisă.

- În cazul în care un membru pune demisie în ziua resetării raportului, având raport incomplet, acestuia nu o sa-i fie acceptata cererea.

- Se poate demite un membru fara a fi necesara dovada de "vreau sa fiu demis" de pe chatul factiunii daca acesta are contul de forum sincronizat cu cel de joc. 

  • Cei ce nu au contul sincronizat pot pune o cerere de demisie doar cu dovada din joc.
  • Cei ce sunt banati pot face o cerere de demisie doar daca au contul sincronizat cu cel de forum.

In cazul liderilor de mafie:

- O cerere de demisie depusa intre orele 20:00 - 22:00 poate fi acceptata, liderul va trebui sa demita membrul respectiv dupa war-uri fara a mai face verificarile necesare (sanctiune worst, evidenta war s.a.m.d.);

- Jucatorii ce fac o cerere de demisie dupa ora 22:00 (dupa war-uri) vor fi demisi dupa ce liderul va face verificarile aferente precizate anterior;

- Membrii ce pun o cerere de demisie inainte de ora 20:00 vor fi demisi dupa war-uri de asemenea, nefiind necesare verificarile de mai sus.

-Liderul are la dispozitie maxim 24 de ore sa demita un membru din momentul in care membrul respectiv posteaza cererea de demisie, singura exceptie fiind atunci cand membrul are resetarea raportului in acea zi.

Reguli cu privire la sancțiuni:
- Liderul are libertatea de a-și alege sancțiunea cea mai potrivită în cazul în care situația nu se regăsește în regulamentul general al facțiunii.
Exemple de sancțiuni:
- Se poate acorda Avertisment (AV) în cazul jignirilor ușoare. ('marș drq', 'pleacă fă de aici', etc..)
- Se poate acorda Faction Warn (FW) sau uninvite in cazul jignirilor grave. (organe, mamă, morți, răniți, cruci, lumânări, sfinți, popi, arhangheli, s**i p**a taximetristu puli, etc..)
*Situațiile prezentate mai sus sunt doar niște exemple, liderii au libertatea de a decide ce sancțiuni acordă pentru limbaj însă au obligația de a nu face diferențe sau favorizări între membrii.
- Liderii nu pot schimba sancțiuni deja existente în regulamentul general (ex: FW pentru deathmatch, uninvite pentru raport incomplet, wanted acordat fără dovezi, etc...)

- Dacă facțiunea nu are lider, subliderul nu are dreptul de a sancționa membrii.
- Membrii unei facțiuni ce încalcă regulamentul serverului doar pentru a fi demiși sau pentru a da ulterior /quitgroup vor fi sancționați de către un admin și li se va modifica FH-ul. Sancțiunea se aplică și în cazul în care membrii nu au lider la facțiune.

- Distribuirea testelor de intrare din cadrul factiunilor se va sanctiona cu uninvite daca faceti parte din factiunea respectiva si cu warn la prima abatere si ban 3 zile la urmatoarele, in caz ca nu faceti parte din acea factiune, se va sanctiona doar cu warn, respectiv ban de catre un membru din staff.

 

Reguli cu privire la rank-up:
- Vor primi rank-up doar jucătorii care au raport de activitate complet precum și numărul de zile necesar după cum urmează:
Rank 1 » 2 se va acorda la 7 zile de la intrarea în facțiune.
Rank 2 » 3 se va acorda la 7 zile de la primirea rank-ului precedent.
Rank 3 » 4 se va acorda la 14 zile de la primirea rank-ului precedent.
Rank 4 » 5 se va acorda la 14 zile de la primirea rank-ului precedent.

*Liderii nu pot modifica zilele necesare pentru rank-up, fiecare facțiune va avea același număr de zile necesar pentru avansare.
 

 

Gradul de sublider se poate acorda unui membru doar daca acesta are acumulate minim 30 de zile in tipul de factiune respectiv.

ex: X are 15 zile in LSPD si 15 zile in FBI, acesta poate primi rank 6 in orice factiune de tip departament de politie.

Un lider/sublider ce este scos din factiune pe motivul 'privilegire cheats/instigare folosire cheats' are interdictie in acel tip de factiune 6 luni. Liderii ce accepta pe cineva cu 'privilegiere cheats sau instigare folosire cheats' in FH vor fi sanctionati cu Leader Warn, iar jucatorul va fi demis pe motivul 'wipe'.

Informații generale:
[NEW] Liderii sunt obligati sa se mentina in functie minim 60 de zile. In cazul in care liderul este scos din functie inainte de 60 zile (renuntare, 3/3, neimplicare, etc) acesta va primi uninvite cu 350 FP si va avea interdictie 6 luni in tipul de factiune la care a fost lider. *Liderilor le este interzis sa accepte in factiune pe cineva cu aceasta interdictie. Abaterea de la aceasta regula va duce la sanctionarea liderului cu LW si scoaterea membrului din factiune pe motivul 'wipe'.

Ex: Liderul 'Ballas' renunta la functie inainte de 60 de zile, acesta nu va mai putea aplica intr-o factiune de tip mafie timp de 6 luni.
Ex2: Liderul 'LVPD' renunta la functie inainte de 60 de zile, acesta nu va mai putea aplica intr-o factiune de tip departament timp de 6 luni.   s.a.m.d

- In momentul in care se alege un lider nou acesta are libertatea de a acorda uninvite pe motivul 'wipe' si 0 FP oricui doreste in primele 24h de la acordarea liderului.
-In momentul in care se alege un lider nou acesta are datoria de a sterge AV-urile acordate de liderul precedent. FW-urile nu vor fi sterse intrucat sistemul de rapoarte nu permite acest lucru. 
De asemenea, amenzile acordate de liderul precedent nu vor fi luate in considerare in cazul unei reguli de genul "amenda la prima abatere si AV la a2a" din momentul intrarii liderului nou. (Daca un membru a primit amenda cand era liderul precedent, la a2a abatere acesta nu va primi AV deoarece prima amenda este considerata 'anulata' pentru aceasta regula, si va incepe din nou cu amenda)

- Orice facțiune poate avea doar un sublider. Liderul poate schimba maxim 3 sublideri pe lună.
- Liderul poate desemna un membru ca fiind tester doar dacă respectivul are rank 5 în facțiune.
- Liderii pot avea maxim 3 testeri desemnați în facțiune.
- Comanda /givebonus se folosește pentru a acorda bonusuri pentru activități din facțiune
ex: evenimente organizate de lider, bonus pentru amenzi acordate (în cazul în care liderul decide că are nevoie de responsabili),
- La uninvite se pun motive strict obiective, fără alte adăugări pe lângă, în caz contrar liderul o să fie sancționat iar FH-ul o să fie modificat
ex de uninvite corect: Demisie, Banat, 3/3 FW, etc.
- Liderii nu au voie să șteargă topicurile facțiunii și să refacă altele doar pentru a le apărea numele lor. Topicurile rămân așa cum sunt și vor fi închise și trecute cu [OFF] dacă nu sunt folosite.

- Ședințele în cadrul facțiunilor nu sunt obligatorii, liderii nu au posibilitatea de a sancționa absența la ședința.
- Liderii trebuie să joace o oră pe zi, în total 7 ore săptămânal. În caz contrar liderul o să fie considerat inactiv și poate primi uninvite oricând.
- Liderii pot pune cereri de inactivitate dar vor avea responsabilitatea de a rezolva cele necesare facțiunii (uninvite-uri, rank-up, etc)
În cazul în care un lider nu poate rezolva aceste sarcini are posibilitatea de a cere ajutorul unui admin în administrarea facțiunii sau a subliderului (cu acordul administrației).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...